Na de zomer begon voor dames 2 een lange voorbereidingsperiode die eigenlijk alleen maar heeft bestaan uit trainen. Echt wedstrijdritme opdoen is er niet van gekomen door het weinige aantal (fitte) speelsters. Ook hebben we na afgelopen seizoen helaas afscheid moeten nemen van Emely en Asja; Emely heeft er voor gekozen om haar ‘roots’ te volgen en terug te gaan naar het oosten en Asja volgt op dit moment een studie in Gent waardoor het voor haar onmogelijk wordt om hier wekelijks te zijn.

Wel is terug van weggeweest Daphne van Soest; zij heeft besloten, ondanks haar studie in Tilburg, toch weer te komen handballen bij Fortissimo. Ook was er halverwege de aanloop van vandaag de mededeling van Kim Hofman dat zij en haar vriend in blijde verwachting zijn, dus zij heeft ervoor gekozen om dit seizoen niet meer deel te nemen aan de wedstrijden. Uiteraard van ons allemaal alsnog de hartelijke felicitaties!!

Vandaag was het dan toch zover; de aftrap van het seizoen thuis tegen BDC 1. De eerste helft was er de ondersteuning van Lisa, Isa en Roxanne wat resulteerde in een voorsprong bij rust van 10-7. Na rust kwam het, met uitzondering van keepster Roxanne, voor het team aan op eigen krachten. De spanning was voelbaar en de onzekerheid speelde het team parten, zeker in de eerste 10 minuten na rust. BDC kon de achterstand vrij snel goedmaken en bij Fortissimo kwam heel langzaamaan het besef ze niet moesten vergeten dat ze kunnen handballen. Het laatste gedeelte van de 2e helft werd er beter verdedigd door de thuisploeg en de aanvallen waren bij tijd en wijle vele malen beter.

Helaas was de voorsporng voor BDC inmiddels dusdanig geworden dat zij weinig dreiging meer verwachtte van Cothense formatie. Zij speelden rustig verder en kunnen de eerste punten mee naar Soest nemen. Einduitslag 12-22.

Volgend week staat voor dames 2 de regioderby tegen Celeritas op het programma; zondag 4 november om 11.30 uur in Bunnik.