Vorig seizoen speelde de ploegen nog gelijk in Raalte, maar verloor de ploeg Fragette Jagt met een, naar het later bleek, een vervelende knieblessure. Op de ranglijst ontlopen de ploegen elkaar ook bijna niets, door het puntverlies tegen Gemini vorige speelronde staat PCA Kwiek 1 punt voor. Met winst zou de ploeg uit Cothen over PCA Kwiek heen wippen, verlies zou pas op de plaats betekenen voor de Cothensen.

Hoewel de eerste paar minuten de ploegen aan elkaar gewaagd lijken, is het PCA Kwiek dat al snel een voorsprong neemt van 3 doelpunten. De ploeg uit Cothen is aangewezen op een inhaalslag en slaagt daar wonderwel heel goed in. 6 doelpunten op rij zorgen ervoor dat Fortissimo brutaal een voorsprong neemt van 3 doelpunten.
Een time-out van PCA Kwiek breekt het ritme van de ploeg uit Cothen en ziet daarmee PCA Kwiek langszij komen. De ploegen geven elkaar totaal geen mogelijkheid om uit te rusten waardoor de doelpunten om en om blijven vallen. Ruststand 9-11.

Het is Fortissimo dat beter begint aan de tweede helft, via goed lopende aanvallen en met name een standvastige dekking loopt de ploeg uit Cothen makkelijk weg bij PCA Kwiek. Na 15 minuten in de 2de helft heeft Cothen een voorsprong opgebouwd van 7 doelpunten.
Dan gebeurd er iets in de wedstrijd waar niemand op had kunnen rekenen. Fortissimo krijgt een aantal tijdstraffen tegen waardoor het meerdere malen in de ondertal, of zelfs dubbel ondertal, komt te staan. Het teken voor PCA Kwiek om nog eens aan te zetten. Van 17-24 staat het binnen no-time 23-24. Gelukkig voor Fortissimo weet het zich te herpakken en scoort de bevrijdende treffers om zo uiteindelijk toch aan het langste eind te trekken. Einduitslag 24-26.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Wat een top prestatie. De ploeg heeft zich heel goed herpakt na het puntverlies van vorige week en laat zien dat het tot veel in staat is. Blijven knokken ondanks alle tegenslagen is echt de kracht van deze ploeg. Op de winst vandaag is dan ook niets af te dingen.”

Aankomende zondag speelt de ploeg uit Cothen thuis tegen Green Park Aalsmeer. Weer een topper in de eerste divisie De wedstrijd start om 14:00 uur in sporthal de Rijnsloot in Cothen.

Scores: Anne de Wijk 4, Bo van Oostrom 2, Daimy van Dommelen 7, Jamy de Gier 2, Maaike Janssen 3, Marcella Appel 1, Sem Jansen 1, Sophie Mocking 4, Vivianne Hofman 2

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024