Afgelopen weken stond in het teken van oefenwedstrijden, teambuilding én toch ook nog wel een beetje nagenieten van een zeer goed afgelopen seizoen als 1e jaars in de topklasse. Was het vorig jaar regio Zuid-Nederland, is het dit jaar weer regio West-Nederland. Vandaag stond de 1e officiële competitiewedstrijd van seizoen 2018-2019 thuis in Cothen op het programma tegen Quintus.

Kort na het begin van de wedstrijd opende Isa de score voor Fortissimo waarna Quintus volgde uit een strafworp. De thuisploeg eiste daarna de voorsprong weer op en toen bleef het tot ver in de 16e minuut wat het was; 2-1.

Mankement van Quintus waren de lange aanvallen met weinig druk; veel geloop met weinig gevaar wat veelal eindigde in een schot ivm tijdspel. Fortissimo zorgde ook voor een prima scherpe verdediging én goed keepwerk in deze fase van de wedstrijd; er werd goed onderling gecommuniceerd en gewerkt voor elkaar. Tegen het eind van de eerste helft zette Fortissimo de tegenploeg onder druk; met snelle reacties op foutjes van Quintus en mooie uitgespeelde aanvallen zorgde zij voor een uitloop naar 8-6. Quintus kreeg wel de mogelijkheid om redelijk bij te blijven door o.a. de benutte strafworpen (4x). Fortissimo miste hierin nog de scherpte en miste in de laatste minuut nog een strafworp én scoringskans door een break. Ruststand 9-6.

Na het begin van de tweede helft volgde de doelpunten elkaar, in tegenstelling tot de 1e helft, in rap tempo op. Er gebeurde van beide kanten ook van alles wat resulteerde in een beetje chaotische periode. Na het missen van een penalty door Fortissimo én een tijdstraf voor Quintus werd de concentratie en rust weer teruggebracht in de wedstrijd. Fortissimo zette goed druk en Quintus kreeg de verdediging niet meer goed in het gareel; dit zorgde voor een uitloop van de Cothense dames naar 16-11.
Wederom goed keepwerk van Fortissimo keepster Roxanne, waardoor een breakkans én een strafworp gestopt werden, zorgde ervoor dat de ploeg met het einde in zicht de voorsprong van inmiddels 18-13 niet meer uit handen wilde geven en het gas er nog een extra op zette. Met een mooie eindstand van 24-15 mogen de dames trots zijn op hun begin van de competitie! Op naar de volgende!

Volgende week zondag, 14 oktober, reist de ploeg af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen VOC. Aanvang 13.40 uur.

IMG-20181007-WA0000
#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024