Zondag 16 september stond de eerste thuiswedstrijd voor dames 1 op het programma, het uit de eredivisie gedegradeerde E&O uit Emmen kwam op bezoek in Cothen. Vorig seizoen hadden de dames al eens tegen de dames van E&O geoefend, maar van die ploeg van E&O zijn er maar weinig over. De ploeg uit Emmen heeft een ware transformatie ondergaan, en het is afwachten hoe ze aan de start verschijnen.

Gelukkig beschikken Ruder en Jagt over een fitte ploeg, alleen Sem Jansen zit nog in de lappenmand, maar voor de rest kan het technische duo gebruik maken van ieders kwaliteiten. In het begin gaat de wedstrijd gelijk op, en het is wel duidelijk dat de eerste helft geregeerd worden door de keepers en de verdedigingen. Doelpunten zijn schaars, en dat blijkt ook wel uit een ruststand van 11-6 in het voordeel van de ploeg uit Cothen.

Hoe anders is dat in de tweede helft, Fortissimo start slecht en ziet E&O steeds dichterbij komen. De voorsprong van 5 doelpunten verdwijnt langzaam als sneeuw voor de zon. Een spannende wedstrijd ontstaat waarin beide ploegen om en om scoren. Tot 1 minuut voor tijd staat het nog gelijk en zet Fortissimo nog een keer aan. Bo van Oostrom scoort haar enige goal van de wedstrijd 24-23. E&O zet nog een keer aan om de gelijkmaker te kunnen scoren. De bal beland bij de cirkelloopster die, gelukkig voor Fortissimo, mist. In het tumult wat daarna ontstaat krijgt E&O nog een vrije bal, maar die verdwijnt in het blok. Fortissimo wint haar eerste wedstrijd van het seizoen met een minimaal verschil 24-23.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “In het begin is er geen vuiltje aan de lucht, maar in de tweede helft gaat er van alles mis. Slordig spel en het missen van kansen zorgt ervoor dat E&O in de wedstrijd kan groeien. De ploegen bleken uiteindelijk aan elkaar gewaagd, maar dat hebben we ook een beetje aan onszelf te danken”.

Aankomende zaterdag gaat de ploeg uit Cothen op bezoek bij het nog ongeslagen ZAP. Gelet op de wedstrijden van de vorige seizoenen, een garantie voor weer een spannende wedstrijd.
Scores: Anne de Wijk 2, Bo van Oostrom 1, Celine Vermaak 4, Daimy van Dommelen 3, Demi vd Bildt 6, Jamy de Gier 1, Maaike Janssen 4, Sophie Mocking 1.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024