We gaan even terug naar zondag 10 december 2018; sneeuw, véél sneeuw, nog meer sneeuw én code rood… Dit alles heeft de coaches op ’t laatste moment doen besluiten toch niet af te reizen naar het Brabants. Maar inhalen stond nog wel op het programma en de afspraak werd gemaakt op zaterdag 18.00 uur in Waalwijk.

De Cothense formatie was niet compleet; blessures en ziekte zorgden ervoor dat er met 1 wissel werd gestart. In tegenstelling tot Tachos; zij hadden bijna nog een stukje bank nodig van Fortissimo voor alle wissels..

Maar het gevoel was goed en de meiden gingen prima van start; Fortissimo gunde Tachos nog een voorsprong met het 1e doelpunt, maar vanaf dat moment draaide het prima bij Fortissimo! Snel spel, heel precies en scherp én mooie aanvallen waarbij goed gewacht werd op de kans om een schot te verzilveren tot doelpunt. Dit bracht Fortissimo bij rust tot een 6-13 voorsprong.

Na rust was de gastploeg zoekende naar de concentratie en de thuisploeg had de opdracht vanuit de kleedkamer begrepen; ook tempo maken en de achterstand verkleinen. Dit lukt sneller én gemakkelijker dan ze wellicht verwacht hadden en Tachos kon halverwege de 2e helft terugkomen tot 1 punt achterstand; 13-14.

Toen werd Fortissimo weer wakker; het tempo lag nog steeds vrij hoog en ondanks de vermoeidheid bij Fortissimo wisten de meiden maar liefst 8x (!) na elkaar tot scoren te komen tegen maar 1 van Tachos daarin halverwege. Met nog een paar minuten te gaan en een stand van 14-22 was de strijd gestreden en kon Fortissimo het rustig uitspelen. Er volgden nog 3 doelpunten en Fortissimo schrijft 2 punten bij en keert huiswaarts met een welverdiende overwinning van 16-24.

Scores: Kelly 8, Lara, 7, Isa 6, Kim 2, Sanne 1

Huidige stand:
1.   HMV                             14 – 23
2.   Beekse fusie Club      14 – 22
3.   PSV Handbal DA1     14 – 18
4.   Fortissimo DA1          12 – 17*

N.B.: hierbij is de wedstrijd Leidsche Rijn – Fortissimo, uitslag 18-19, nog niet vastgelegd en bijgeteld.

Volgende week staat de wedstrijd PSV DA1 – Fortissimo DA1 op het programma. Dit op zondag 18 maart om 12.20 uur in Eindhoven.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024