In aanloop naar de wedstrijd tegen BEVO werd de ploeg uit Cothen geconfronteerd met een tweetal tegenvallers. Demi van de Bildt kon niet spelen in verband met een schouderblessure, en Myrthe Mocking moest helaas verstek laten gaan doordat ze geveld was door de griep. Daardoor zag Ruder zich genoodzaakt terug te grijpen op meiden uit het tweede team van Fortissimo dat actief is in de tweede klasse van de afdeling Midden Nederland. Het leek erop dat dit een zware wedstrijd zou worden.

Het is BEVO dat het beste uit de startblokken komt en opent de score. Na 5 minuten is het echter Fortissimo dat de wedstrijd naar zich toetrekt. Met name een goed gesloten dekking zorgt ervoor dat BEVO maar moeilijk tot score komt, terwijl de Cothensen het doel maar blijven vinden. De maximale voorsprong bedraagt 5 doelpunten.
Aan het einde van de eerste helft is het toch BEVO dat wat gas bij kan geven en dat resulteert in een ruststand van 8-11.

Ook aan het begin van tweede helft is het BEVO dat scherper begint. Fortissimo ziet de voorsprong langzaam teruglopen en op een gegeven moment is het verschil nog maar 1 doelpunt. Het zou de opmaat zijn voor een spannende tweede helft.
De scores vallen om en om, toch lukt het Fortissimo om weer uit te lopen naar een verschil van 4 doelpunten halverwege de 2de helft. Signaal voor de coach van BEVO om een time-out te nemen. Daardoor is de ploeg uit Cothen iets van slag, en ook nu weer ziet het BEVO tot op een doelpunt naderen. Een tussensprint zorgt er echter voor dat het verschil weer 3 doelpunten is, dat is de nekslag voor de ploeg uit Panningen. Ondanks dat de laatste minuten rommelig zijn en BEVO nog gevaarlijk dichtbij komt, komt de overwinning niet meer in gevaar. Einduitslag 18-19.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Ook nu weer hebben we geknokt voor wat we waard waren, en ondanks dat het in sommige fases van de wedstrijd rommelig was hebben we nooit het vertrouwen verloren in een goede afloop. Het is wederom een overwinning van het collectief, waarbij we met name in de dekking het verschil hebben gemaakt.”

De eerstvolgende wedstrijd is op 28 januari, dan speelt Fortissimo de thuiswedstrijd tegen Hercules. De wedstrijd start om 14:00 in sporthal de Rijnsloot in Cothen.

Scores: Sophie Mocking 1, Marcella Appel 2, Jamy de Gier 1, Vivianne Hofman 6, Maaike Janssen 6, Kelly Hoogerwerf 3.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024