In de heenronde werd ook verloren van de ploeg uit Amsterdam, ondanks dat men halverwege de wedstrijd met 5 doelpunten voor stond. Dat de ploeg uit Cothen zich dit keer niet zou laten verrassen was wel duidelijk. Met een goed gevulde sporthal de Rijnsloot maakte men zich op voor een spannend schouwspel.

Fortissimo opent de score, maar daarna duurt het zeker 7 minuten voordat de wedstrijd echt op gang komt. Goed verdedigend werk van beide ploegen zorgt er voor dat de doelpunten erg schaars zijn. Toch is het Westsite dat het voortouw neemt, de ploeg uit Amsterdam neemt een maximale voorsprong van 3 doelpunten.
Een time-out van Ruder brengt enigszins uitkomst. De Cothense dames komen langzaam dichterbij met een 7-8 stand tot gevolg. Op dat moment neemt de coach van Westsite ook een time-out en is de ploeg uit Cothen iets van de wijs. Ruststand 7-10.

Nog niets verloren zou je zeggen. In de rust worden alle zaken nog eens met elkaar besproken en komt Fortissimo beter uit de kleedkamer dan Westsite. Langzaam komt de ploeg uit Cothen dichterbij. Uiteindelijk resulteert dat in minimale voorsprong, via 15-14 en 16-15 lijkt het lek boven water, niets in minder waar. Afspeelfouten en het tijdelijk missen van scherpte in de dekking zorgen ervoor dat Westsite zich terug knokt in de wedstrijd en er uiteindelijk met de winst vandoor gaat. Einduitslag 19-22.

Door het verlies ziet Fortissimo DSS voorbij gaan op de ranglijst en sluiten 2 andere ploegen aan, zo ontstaat een brede middenmoot. Blijkt maar weer dat de eerste divisie een spannende competitie is waarbij iedereen van iedereen kan winnen of verliezen.
Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We hebben geknokt voor wat we waard waren, maar dat was vandaag net niet genoeg. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Westsite net even ietsje scherper. Uithuilen en op naar de wedstrijd tegen BEVO is het devies.”

De eerstvolgende wedstrijd is op 20 januari, dan speelt Fortissimo de uitwedstrijd tegen BEVO. Die start om 21:00 in sporthal De Heuf in Panningen.

Scores: Sophie Mocking 1, Marcella Appel 1, Myrthe Mocking 3, Demi van de Bildt 2, Jamy de Gier 1, Vivianne Hofman 3, Maaike Janssen 5, Sem Jansen 2, Kelly Hoogerwerf 1.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024