Toekijkend naar de kerstdagen en aftellend tot een nieuw jaar, stond afgelopen zondag voor de Dames A1 nog een thuistreffen tegen de Limburgse Dames A1 van Sittardia op het programma; de nummer 3 tegen de nummer 6.

In de eerste helft bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren en scorend ging het tot halverwege dan ook gelijk op. Aanvallend was Fortissimo, zeker vanaf de 9 meter, uiterst scherp en trefzeker met mooie scores van Kim en Iris. Echter verdedigend was er nog werk aan de winkel en mede door voortreffelijk keepwerp werd een achterstand voor Fortissimo voorkomen.
De Cothense meiden waren wakker geschud; aanvallend ging het tempo omhoog en ook verdedigend werd een tandje bijgezet. De scheidsrechter was hier alleen allerminst van gecharmeerd en vond het verdedigende werk van Fortissimo ietwat aan de heftige kant; 2 gele kaarten én 4 tijdstraffen voor Fortissimo in de laatste 10 minuten van de eerste helft waren het gevolg. Sittardia lukte het hierdoor nog een achterstand van 4 doelpunten terug te brengen naar 1 bij rust (13-12).

Na rust bleef Fortissimo de betere ploeg en ondanks een aantal tactische positiewisselingen ter voorkoming van tijdstrafgevolgen lukte het Sittardia niet meer om bij te komen. De door Isa strak aangegooide breaks werden benut door Lisa, keepster Roxanne hield haar 4e strafworp en ook de hoekspeelsters, waaronder Femke, bleven zeer trefzeker.
En ondanks dat de scheidsrechter het nog niet helemaal eens was met de Cothense verdedigingswerken was het nu ook Sittardia die gewezen werd op het onnodig hard verdedigen door een flink aantal opgelegde tijdstraffen. In alle commotie was het Fortissimo die het hoofd koel hield en in de laatste minuten sterk uitliep daar waar het de Limburgse dames bijna niet meer lukte doel te treffen.

Met een eindstand van 29-23 zijn de punten binnen en nemen de meiden op dit moment een mooie 3e plaats in op de ranglijst met 10 punten uit 7 wedstrijden. Ze naderen de nummer 1 op 2 punten en de huidige nummer 2 op 1 punt, echter zij hebben al een wedstrijd meer gespeeld.

Klasse meiden en heel veel succes in 2018!

PS De foto’s van de wedstrijd, gemaakt door Gaby van der Linden, vind je hier.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024