Voorafgaand aan de wedstrijd werd duidelijk dat Fragette Jagt waarschijnlijk een knieblessure heeft opgelopen. Onderzoek moet uitwijzen hoe zwaar de blessure is en of zij dit seizoen nog in actie kan komen. Met deze domper begon Fortissimo aan de wedstrijd, en in de wetenschap dat de uitwedstrijd werd verloren met een incomplete ploeg.

De ploeg uit Cothen was goed voorbereid op de schutters van Gemini. In uitwedstrijd waren beide schutters degene die Fortissimo op haar knieën kreeg. Via 1-1 en 3-2 nam Fortissimo gaande weg de eerste helft een kleine voorsprong van 4 doelpunten.
Toch was het Gemini dat weer terug in de wedstrijd kon komen, maar kleiner dan een gaatje van 2 doelpunten in het voordeel van Fortissimo werd het niet. Langzaam werd de voorsprong uitgebreid waarbij een ruststand van 16-9 werd bereikt.

Het is Gemini dat het eerste doelpunt van de tweede helft kan maken, maar het is Fortissimo dat scherp blijft in de dekking en de aanval. Langzaam wordt de voorspong uitgebreid tot een maximale voorspong van 12 doelpunten. Wat Gemini ook probeert, de doelpunten blijven komen.
Uiteindelijk eindigt de wedstrijd met 31-21 en pakt Fortissimo de volle winst in 2017.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “De dekking gaf deze wedstrijd een stabiele basis voor deze overwinning. We waren gewaarschuwd voor de schotkracht van Gemini en daar hebben we onze dekking op aangepast, en dat pakte goed uit. Een solide overwinning goed voor een plek bij d eerste vijf.”

De kerstvakantie komt er nu aan, dinsdag 19/12 speelt de ploeg uit Cothen nog een oefenpot tegen streekgenoot Nieuwegein en dan is het even rust. De eerstvolgende wedstrijd is op 6 januari, dan moet Fortissimo naar Raalte voor de wedstrijd tegen Kwiek. Die start om 19:30 in sporthal Tijenraan te Raalte.

Scores: Sophie Mocking 3, Marcella Appel 5, Celine Vermaak 6, Demi van de Bildt 5, Maaike Janssen 1, Daimy van Dommelen 11 (3 penalty).

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024