Vorige seizoen was de thuiswedstrijd een ware krimi. De wedstrijd werd pas in de allerlaatste seconde beslist in het voordeel van Fiqas/Aalsmeer. Dat wilde de dames uit Cothen dit seizoen absoluut voorkomen.
Fiqas/Aalsmeer is net zoals Fortissimo de competitie slecht gestart, maar heeft de laatste wedstrijden de smaak te pakken. Genoeg ingrediënten om er een spannende wedstrijd van te maken.

De start is voor de dames uit het bloemendorp. Fortissimo lijkt nog niet helemaal wakker en voordat men het echt in de gaten heeft, staat Fiqas/Aalsmeer op 2 doelpunten voorsprong. Toch lukt het de ploeg uit Cothen telkens dichterbij te komen, en als het dan gelijk staat geeft Fiqas/Aalsmeer weer gas en pakt het weer een voorsprong.
Een time-out halverwege de eerste helft van Fortissimo geeft ook geen soelaas. De ploeg uit Cothen doet er alles aan de achterstand te verkleinen, maar het lukt maar niet om het gaatje van 1 a 2 doelpunten te slechten, ruststand 11-12.

Fortissimo komt goed uit de kleedkamer en scoort als eerste in de tweede helft. Dat is het startsein voor een spannende wedstrijd. Het is nu echter Fortissimo dat telkens aan de goede kant van de score blijft. Ondanks dat Fiqas/Aalsmeer zich telkens terug knokt naar een gelijke stand, weet Fortissimo toch telkens via snelle aanvallen de voorsprong vast te houden. 10 minuten voor tijd lijkt het gaatje geslagen te zijn. De dames uit Cothen geven deze voorsprong niet meer uit handen en winnen het spannende duel met 27-24.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Door te knokken en de snelheid in de wedstrijd te houden hebben we gewonnen. We hebben echt als ploeg gespeeld en bijna iedereen heeft een doelpuntje meegepakt, ook dat is de verdienste van het collectief. We groeien nog elke wedstrijd en dat geeft veel vertrouwen naar de laatste 2 wedstrijden van de heenronde.”

Aankomende zaterdag speelt de ploeg uit Cothen de wedstrijd tegen PSV, die wedstrijd start om 21:00 uur in sporthal De Vijfkamp in Eindhoven.

Scores: Myrthe Mocking 1, Celine Vermaak 3, Demi van de Bildt 3, Jamy de Gier 1, Maaike Janssen 1, Daimy van Dommelen 14 (7 penalties), Fragette Jagt 4.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024