Hercules_DS1

Het weer is onstuimig, en er is veel verkeer op de weg, daardoor komt de ploeg uit Cothen later dan gehoopt in de sporthal aan. De ploeg kan direct naar de kleedkamer om daarna de wedstrijdbespreking te beginnen. Voor Fragette Jagt een beladen wedstrijd aangezien zij vorig seizoen nog uitkwam voor de ploeg uit de hofstad.

Het begin van de wedstrijd gaat nog gelijk op, daarna is het Fortissimo dat een tandje bijschakelt en via snelle aanvallen het doel van Hercules bestookt. Dat resulteert in een maximale voorsprong van 4 doelpunten. Toch geeft Hercules niet op en vallen de doelpunten aan beide kanten. Telkens als het gaatje geslagen lijkt te zijn, komen de dames uit Den Haag weer terug.
Toch is het Fortissimo dat de boventoon blijft voeren, totdat 1 minuut voor tijd het weer roet in het eten lijkt te gooien. De plensbui buiten zorgt ervoor dat de hemelwaterafvoer, die aan de binnenkant van de sporthal loopt, begint te lekken en er grote plassen op de vloer komen te staan. Er zit voor de goed leidende scheidrechters niets anders op dan de wedstrijd stil te leggen. De dweilploeg zorgt ervoor dat de laatste minuut alsnog uitgespeeld kan worden. Ruststand 11-15.

Na rust blijkt de natte plek nog niet geheel opgedroogd, maar een veeg/zuigwagen biedt uitkomst. Na kort overleg tussen trainers en scheidrechters wordt er besloten om toch door te spelen. Het is Fortissimo dat de eerste goal maakt, maar daarna stokt de doelpuntenmachine enigszins. Hercules ziet kans om 3 keer achter elkaar te scoren, waardoor coach Ruder zich genoodzaakt ziet in een time-out te vluchten. Dat heeft zijn uitwerking want dichterbij dan 3 doelpunten komt Hercules niet meer.
Halverwege de tweede helft staat het 17-24 en daarmee is de maximale voorsprong van 7 doelpunten bereikt. Slordig spel en slechte afronding zorgen ervoor dat Hercules nog wat kan terugkomen maar de overwinning komt niet meer in gevaar. Einduitslag 22-26.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Het wordt weer een spannende competitie, 2 wedstrijden geleden stonden we nog op de laatste plaat, nu 6de. Je ziet dat alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn, daarom zijn we extra blij met deze overwinning. Het geeft extra vertrouwen naar de komende wedstrijden”.

Aankomende dinsdag gaat de ploeg uit Cothen naar Spakenburg om tegen HVBS voor de beker te spelen. De wedstrijd start om 20:00 uur, Sporthal Stormvogel, Westdijk 14, in Spakenburg.
Zondag komt DSS naar sporthal de Rijnsloot in Cothen, die wedstrijd start om 14:00 uur.

Scores: Marcella Appel 1, Celine Vermaak 2, Demi vd Bildt 10, Jamy de Gier 1, Daimy van Dommelen 11, Fragette Jagt 1.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024