DS1_20172018_1200x800

Eindelijk zijn de dames compleet maar staan ze voor de moeilijke taak om de eerste punten van het seizoen te pakken. In de voorbereiding was al eens tegen Herpertz/BEVO gespeeld, toen werd gewonnen, maar als zo vaak bieden winsten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.

De ploeg uit Cothen startte furieus en na 5 minuten spelen stond het al 3-0 in het voordeel van Fortissimo. Die voorsprong van 3 doelpunten staat lang op het scorebord. In het midden van de eerste helft bedraagt de voorsprong zelfs 5 doelpunten. Daarna breekt een rommelige periode aan. Fortissimo mist de nodige kansen om verder afstand te nemen, en ziet de ploeg uit Panningen iets dichterbij komen. Toch is het slotakkoord voor Fortissimo en gaan de ploegen rusten met een ruststand van 13-8.

Daar waar de ploeg uit Cothen vorige week comfortabele voorsprong van 5 doelpunten uit handen gaf, bleef Fortissimo nu wel bij de les. Vanuit een gesloten dekking werd de voorsprong verder uitgebouwd, en ondanks dat Herpertz/BEVO wel dichterbij kwam speelde de ploeg uit Cothen de wedstrijd professioneel uit. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd op 25-17 en stijgt de ploeg uit Cothen naar de 10de plek op de ranglijst. Daarbij moet wel gezegd worden dat er nu 7 ploegen met 2 punten op de ranglijst staan. Het is dus dringen geblazen in de middenmoot van de eerste divisie.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We hebben deze wedstrijd echt als team gespeeld, vanuit een strakke dekking onze goaltjes meegepakt. Met een sterk keepend duo achter ons zijn we tot veel in staat. Het is fijn dat we nu weer compleet zijn dat geeft vertrouwen naar de toekomst.”

Aankomende zaterdag gaan de dames naar de Hofstad om tegen Hercules te spelen. De wedstrijd start om 19:00 uur, Sporthal Boswijk in Den Haag.

Scores: Sophie Mocking 2, Marcella Appel 1, Myrthe Mocking 4, Celine Vermaak 4, Demi van de Bildt 4, Maaike Janssen 4, Daimy van Dommelen 6.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024