Zaterdag stonden de laatste wedstrijden van de voorbereiding op het programma. Voorafgaand werd de selectie op de gevoelige plaat gelegd en werd het avondeten door de vaders van Myrthe/Sophie Mocking en Demi vd Bildt verzorgt. Zo konden de dames goed voorbereid aan de wedstrijden beginnen. Met Foreholte en Nieuwegein als tegenstanders stonden er twee mooie partijen op de rol.

Fortissimo – Foreholte

Foreholte was met haar eerste en tweede team in Houten neergestreken voor een trainingsweekend. Vorig seizoen was de ploeg uit Cothen nog twee keer onderuit gegaan tegen de ploeg uit Voorhout.

Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor Foreholte, de ploeg uit Voorhout neemt een 2-0 voorsprong. Dat verschil blijft op het bord staan tot 10 minuten voor tijd. Op dat moment komt de ploeg uit Cothen op gelijke hoogte. De ploegen blijven om en om scoren totdat Fortissimo brutaal de leiding neemt en de ploegen gaan rusten met 11-9 in het voordeel van Fortissimo.

De tweede helft laat eigenlijk hetzelfde beeld zien. De ploeg uit Cothen start beter en neemt een voorsprong van maximaal 5 punten. Sein voor Foreholte om nog een tandje bij te zetten, en puntje voor puntje komt Foreholte dichterbij. Richting het einde van de tweede helft ontspint zich een boeiend schouwspel waarbij beide ploegen kans maken op de winst.
Het is echter Fortissimo dat aan het langste eind trekt, einduitslag 21-19 in het voordeel van de ploeg uit Cothen.

Scores: Myrthe Mocking 2, Celine Vermaak 3, Demi vd Bildt 7, Jamy de Gier 1, Maaike Janssen 5, Daimy van Dommelen 2, Fragette Jagt 1.

Nieuwegein – Fortissimo

Het is dit keer de ploeg uit Cothen die goed start. Via goed lopende aanvallen loopt Fortissimo al snel uit naar een 4-1 voorsprong. Daarna lukt er nog maar weinig en komt Nieuwegein langzaam maar zeker dichterbij, en neemt aan het einde van de eerste helft zelfs een voorsprong. Een 7-meter in de allerlaatste seconde is zelfs niet besteed aan Fortissimo, ruststand 9-10 in het voordeel van Nieuwegein.

Na een goed gesprek in de rust staat Fortissimo op scherp en laat het zien dat het de betere ploeg is. Makkelijk scorend en goed staan in de dekking zorgen ervoor dat Nieuwegein nog maar 6 keer kan scoren in de tweede helft. Dat terwijl de scoringsdrift van Fortissimo lastig te stillen is voor de ploeg uit Nieuwegein. De einduitslag gaat met 25-16 de boeken in.

Scores: Sophie Mocking 1, Celine Vermaak 4, Demi vd Bildt 3, Jamy de Gier 1, Maaike Janssen 2, Ingelise Huurman 3, Daimy van Dommelen 10, Fragette Jagt 1.

“Nuttig wedstrijden met een goed resultaat” aldus Ruder, die kan terugkijken op een redelijk verlopen voorbereiding. “Met zware tegenstanders in deze voorbereiding hebben we het niet slecht gedaan” zegt coach Ruder desgevraagd. De ploeg is verder naar elkaar gegroeid en je zit dat sommige automatismen weer langzaam terugkomen in de ploeg. Dat moet ook wel, want aankomende zaterdag gaan de ploeg uit Cothen voor haar eerste competitiewedstrijd naar Zoetermeer. Om 20:05 staat de wedstrijd tegen Gemini in de Oosterpoort in Zoetermeer op het programma.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024