De ploeg uit Voorhout is samen met DSVD verwikkeld in een spannende strijd voor rechtstreekse promotie naar de ere-divisie. Met die wetenschap en de wetenschap dat de uitwedstrijd in de eerste helft beslist was, ging Fortissimo de strijd aan.

In het begin gingen de ploegen gelijk op, maar het was Foreholte dat na 5 minuten een kleine voorsprong wist te nemen. Eenzelfde scenario als in de heenwedstrijd leek zich te voltrekken. Gelukkig wisten de dames ditmaal wel bij te blijven en door een goed gesloten defensieve 6-0 dekking het Foreholte moeilijk te maken om tot scoren te komen.
Na 20 minuten had Fortissimo zelfs een maximale voorsprong van 4 doelpunten (11-7). Het publiek stond op de banken en met een 14-11 ruststand nam Fortissimo een voorschot op een mooie 2de helft.

Jammer genoeg kwamen de dames minder scherp uit de kleedkamer, Foreholte kroop langzaam dichtbij en het was pas in de twaalfde minuut dat Fortissimo zijn eerste doelpunt maakte. Dat was nog wel de gelijkmaker voor 15-15, maar daarna schakelde Foreholte een tandje bij en liep het verder weg bij de ploeg uit Cothen die zichtbaar moeite had om de offensieve dekking van de ploeg uit Voorhout te slechten.
Een opleving na 20 minuten mocht niet helpen en het was Foreholte dat de wedstrijd professioneel uitspeelde. Einduitslag 19-30.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We hebben in de eerste helft laten zien dat we met inzet, lef en hard werken een eind kunnen komen. Jammer genoeg kunnen we dit maar 40 minuten volhouden. Ik ben super trots op de meiden dat ze dit, ondanks alle tegenslagen, hebben laten zien. Dat biedt voldoende houvast voor de komende 5 wedstrijden.”

Aankomend weekend gaan we genieten van een vrij weekend, en daarna gaat het team zich opmaken voor de uitwedstrijd tegen PSV in sporthal De Vijfkamp in Eindhoven, aanvang wedstrijd om 19:00 uur.
Scores: Celine Vermaak 2, Daimy van Dommelen 10, Demi van de Bildt 3, Maaike Janssen 2, Shirley Sakkers 1, Jamy de Gier 1.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024