Voor aanvang van de wedstrijd was al duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden voor de ploeg uit Cothen. Met 3 basisspeelsters geblesseerd op de bank speel je bij de nummer 3 van de ranglijst geen makkelijke wedstrijd. Gelukkig kon Coach Ruder een beroep doen op Chantal Vernooij en Laura Helsdingen uit het tweede team zodat er wel een competitie waardig team naar Kwintsheul was afgereisd.

De start was nog veel belovend, na 5 minuten stond er een 2-2 stand op het bord. Daarna was het Virto/Quintus 2 dat het heft in handen nam, en daar waar de dames uit Cothen moeite hadden het net te vinden, ging de scoringsmachine uit Kwintsheul op volle toeren draaien. Na een kwartier stond het dan ook 8-3. Daarna leken de ploegen meer aan elkaar gewaagd, en was het Fortissimo dat het gaatje steeds kleiner kon maken. Ruststand 13-10.

Na rust is de ploeg uit Cothen niet goed bij de les, en scoort het pas na 10 minuten de eerste goal. Dan is het leed al geschied, Virto/Quintus 2 scoort via snelle aanvallen er rustig op los en zorgt ervoor dat Fortissimo tegen een 10 doelpunten achterstand aankijkt. Dat gat wordt nooit meer goed gemaakt, en aan het einde van de wedstrijd staat er een 28-19 einduitslag op het bord.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We waren met name in de tweede helft niet scherp in de afronding en in de dekking, dan maak je het jezelf erg moeilijk. Aankomende zaterdag zal echt uit een ander vaatje getapt moeten worden om een goed resultaat neer te kunnen zetten.”

Aankomende zaterdag 14 januari staat dan de uitwedstrijd tegen United Breda op het programma, die wedstrijd wordt gespeeld in de Haagse Beemden in Breda, aanvang 20:45 uur. Weer een lastige uitwedstrijd tegen de nummer laatst van de ranglijst, maar met de steun van het Cothense publiek gaan de dames voor een goed resultaat.

Scores: Celine Vermaak 3, Sophie Mocking 1, Daimy van Dommelen 3, Demi van de Bildt 6, Maaike Janssen 4, Jamy de Gier 2.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024