ds1_quintus2

Gisteren stond de eerste thuiswedstrijd van de dames van Fortissimo op het programma. De reserves van de topclub uit Kwintsheul kwamen op bezoek. Langzaam liep sporthal de Rijnsloot vol en men kon zich op gaan maken voor een boeiend duel.
Alle positieve punten uit de vorige wedstrijd werden nog eens benadrukt, zodat de ploeg uit Cothen vol vertrouwen aan de wedstrijd kon beginnen.

Het eerste doelpunt was voor Fortissimo, maar het antwoord van Quintus liet niet te lang op zich wachten. Het was pas na 10 minuten dat de dames uit Cothen een klein gaatje konden maken. Dat werd echter professioneel weggespeeld door Quintus waarbij het halverwege de eerste helft 5-5 stond.
Dat was het sein voor Fortissimo om eens extra gas te geven, dit tussenoffensief zorgde ervoor dat de ploeg uit Cothen een comfortabele voorsprong van 4 punten kon pakken. Dat was het sein voor de staf van Quintus om een time-out te nemen. Veel hielp dat niet echt, want waar de dames van Quintus moeite hadden om het doel te vinden, ging Fortissimo verder met scoren. Ruststand: 15-10.

In de rust werd nog eens benaderukt waar de mogelijkheden lagen en dat de ploeg uit Cothen vooral niet moest verslappen in dekking.
Het was weer Fortissimo die de score opende in de tweede helft. Quintus probeerde met man en macht de aanval van Fortissimo te ontregelen, en daar leek de ploeg uit Cothen af en toe onder te bezwijken. Langzaam kroop Quintus dichterbij. Via goed lopende aanvallen en mooie break-outs werd echter de orde weer hersteld, waardoor de ploeg uit Cothen de wedstrijd professioneel kon uitspelen. Einduitslag: 30-24

Coach Willem-Jan Ruder: “We begonnen dit keer erg goed aan de wedstrijd. Je ziet dat de ploeg beter op elkaar ingespeeld raakt, en dat de aanvallen vloeiender gaan lopen. Iedereen weet wat van haar verwacht wordt, en als iedereen dan dat brengt wat ze kunnen, komen we heel ver”.

Scores: Daimy van Dommelen 9, Demi van de Bildt 8, Myrthe Mocking 5, Shirley Sakkers 3, Vivianne Hofman 2, Maaike Janssen, Sophie Mocking en Marcella Appel allen 1.

Komende zondag 25 september kunnen de dames van Fortissimo weer laten zien dat ze de weg naar boven hebben gevonden, dan komen de dames van United Breda op bezoek. De wedstrijd in sporthal de Rijnsloot start om 14:00 uur.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024