Dames 1 heeft de uitwedstrijd tegen PSV gewonnen met 22-23. PSV stond 1 punt achter Fortissimo, dus vanaf het begin fanatiek spelen zou je verwachten, maar helaas was dat in het begin van de wedstrijd zeker niet in het geval.

Fortissimo begon met weinig beleving aan de wedstrijd, PSV profiteerde en stond na 5 minuten al op een 5-1 voorsprong. Misschien moesten de Cothense dames even wennen aan het spelen zonder hars, want na de eerste 5 minuten kwamen ze wat beter in de wedstrijd en wisten de achterstand halverwege de eerste helft om te buigen in een 6-6 gelijkspel. Maar PSV wist toch weer een kleine voorsprong te nemen en de rust ging in met 12-10.

In de tweede helft gingen vooral Myrthe Mocking en Roos Steur voorop in de strijd om toch 2 punten mee naar Cothen te nemen. De 12-10 achterstand werd omgebogen tot een voorsprong van 3 doelpunten, 5 minuten voor het einde van de wedstrijd. Toch scoorde PSV nog 2x, dus de wedstrijd bleef spannend tot het laatste fluitsignaal.

Als Fortissimo vanaf de aanvang van de wedstrijd hadden gespeeld zoals ze dat kunnen, hadden ze veel eerder afstand kunnen nemen. Doelpuntenmakers: Wendy Smits 8, Demi van de Bildt 4, Roos Steur en Myrthe Mocking 3, Vivianne Hofman en Dione Housheer 2 en Heddy van Woudenberg 1.

Komende zondag de thuiswedstrijd tegen het onderaanstaande Veneco/Velo. Aanvang 14.00 uur in sporthal de Rijnsloot.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024