De thuiswedstrijd tegen SEW leverde weer 2 punten op voor dames 1. In een gezellig drukke sporthal de Rijnsloot ging het in het begin van de wedstrijd gelijk op, hoewel Fortissimo steeds een kleine voorsprong wist te nemen. De wedstrijd begon met 2 vaste basisspeelsters, Demi van de Bildt en Wendy Smits, op de bank. Door drukke werkzaamheden, voor Demi in het buitenland, konden zij een week lang niet trainen en stonden daardoor niet in de beginopstelling.

Fortissimo liet vanaf aanvang van de wedstrijd zien dat zij de betere ploeg waren. Maar toch wist SEW steeds weer aan te haken.
De verdediging van Fortissimo is nog steeds niet goed op orde. Keepster Patty van Rossum die al vele wedstrijden haar doel goed wist te verdedigen, had dit keer moeite om de schoten van SEW te keren. In de 20e minuut van de wedstrijd werden Demi en Wendy van de bank gehaald en met name Demi liet zien dat een weekje niet trainen voor haar geen probleem is. Ze speelde een sterke wedstrijd en kwam met enkele hele moooie aanvallen diverse keren tot scoren. De rust ging in met een veilige 17-11 voorsprong.

Demi SEW

Ook de 2e helft was Fortissimo de betere ploeg. SEW probeerde van alles, en wist ook verschillende keren te scoren, maar dat kwam ook omdat de verdediging van Fortissimo nog steeds niet goed staat. Aanvallend is het vaak heel mooi om te zien hoe speelsters worden vrijgespeeld en hoekspeelsters, Heddy van Woudenberg bijvoorbeeld, prachtig kunnen scoren. Ook de break wordt vaak goed benut door met name Roos Steur en de mooiste aanval van de wedstrijd was het doelpunt van Myrthe Mocking die prachtig werd aangespeeld door Wendy Smits en formidabel afmaakte. Myrthe speelde ook een hele goeie wedstrijd net als Demi. Altijd strijdlustig en mooi om te zien.

De einduitslag van 33-24 was zeker verdiend. De nummers 1 en 2 van de eerste divisie lieten allebei een punt liggen. Borhave tegen PSV en Quintus tegen Aalsmeer. Fortissimo staat inmiddels op een mooie 3e plaats.

Doelpuntenmakers: Amy Oostveen 8, Demi van de Bildt 5, Dione Housheer, Myrthe Mocking en Roos Steur 4, Wendy Smits en Heddy van Woudenberg 3, Vivianne Hofman en Sophie Mocking 1.

Klik hier voor de foto’s die Maarten Zumbrink van deze wedstrijd maakte.

Komende zaterdag de wedstrijd uit tegen PSV. De strijd om de 3e plaats. De bus vertrekt om 18.00 uur vanaf sporthal de Rijnsloot.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024