Het carnaval brandt los in Nederland, maar voor de ploegen uit de eerste divisie staat nog een competitieronde op het programma. De ploeg uit Cothen mag naar het tegen degradatie vechtende Bentelo, en dat na een paar emotionele dagen.
Afgelopen donderdag is een van de vrienden van een aantal meiden bij een bedrijfsongeval om het leven gekomen, en op zaterdag bereikte ons het nieuws dat clubicoon Jan van Wijk plots is overleden. Dat maakt het spelen van een wedstrijd soms niet makkelijk.

Fortissimo begint niet scherp aan de wedstrijd. Bentelo neemt brutaal een voorsprong, maar dit keer zijn de meiden uit Cothen snel bij de les. Met een goede dekking en een scherpe aanval is het van 2-2 eigenlijk al geen wedstrijd meer. 6 doelpunten op rij zorgen ervoor dat het verschil oploopt tot 5 doelpunten. Bentelo probeert het nog wel maar lijkt geen vuist te kunnen maken tegen de sterke dekking van de Cothensen. Ruststand 6-14.

Na rust zien we eigenlijk hetzelfde beeld. Bentelo kan geen gaatjes in de Cothense dekking vinden, en Fortissimo scoort er lustig op los. Een keepers wissel zorgt nog voor wat verwarring bij de Cothense schutters, maar veel wijzer wordt de ploeg uit Bentelo daar verder niet van. De wedstrijd eindigt in een 16-29 overwinning voor Fortissimo, en daarmee blijft de ploeg uit Cothen in de race om deel te nemen aan de na-competitie.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We zijn eigenlijk geen moment in gevaar geweest, de emoties die er waren hebben ons eigenlijk alleen maar sterker gemaakt. Het is jammer dat we nog wat slordig in de afronding waren anders was de uitslag nog groter geweest.”

Scores: Anne de Wijk 4, Daimy van Dommelen 9, Demi van de Bildt 7, Jamy de Gier 1, Maaike Janssen 3, Sophie Mocking 2, Vivianne Hofman 3

De eerstvolgende competitie wedstrijd is op aankomende zondag 10 maart a.s. thuis tegen Hercules en start om 14:00 uur in sporthal De Rijnsloot in Cothen.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024