DA1_VOC-DA2

Verleden week werd de eerste wedstrijd van 2019 door de dames A1 verloren uit tegen Quintus DA2, dus de trainingsweek stond in het teken van ‘thuis 2 punten tegen VOC’.
Die drive was vanaf de eerste minuut te zien; bij de eerste aanval zorgde Kelly voor de 1-0 op het bord en dat was de waarschuwing aan de Amsterdamse meiden. Geen gesol, geen cadeautjes, fel en fanatiek handballen en geen enkele ruimte voor onderhandelen…

De eerste 10 minuten kreeg Fortissimo vrij makkelijk een redelijke voorsprong op het scorebord, maar VOC liet zich niet helemaal de kaas van het brood eten en kwam dapper terug. Toch lukte het de gastspeelsters in de eerste helft niet om een voorsprong te creëren; ze bleven tegen een achterstand aankijken en Fortissimo hield goed druk in de aanvallen en bleef het tempo hoog houden. Ruststand 12-10.

In de tweede helft bleef de thuisploeg een lichte voorsprong houden, echter na ongeveer 10 minuten kreeg VOC de gelijkmaker op het bord. Terecht; Fortissimo moest heel even de concentratie en rust terugvinden in hun spel. Makkelijk balverlies en moeite om de bal kwijt te kunnen in de aanval zorgde voor onnodige fouten én dus tegentreffers.
Al snel na het kleine dipje was de vechtlust weer overduidelijk terug en ging het thuisteam orde op zaken stellen. De Cothense meiden liepen uit naar een verschil van 7 met nog een kleine 10 minuten te gaan. Die laatste minuten kwam VOC in de verdrukking wat voor een aantal tijdstraffen tegelijk zorgde; Fortissimo bleef tempo houden en scoren en konden uiteindelijk met een mooie 29-23 afsluiten.

De Cothense meiden delen na 12 wedstrijden de 3e plaats met VOC DA2 met 16 punten elk op doelsaldo. Volgende week reizen de meiden af naar Wateringen om het daar zondag 27 januari op te nemen tegen de nr 8 VENECO VELO DA2. Aftrap 14.00 uur.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024