Op een druiligere zaterdagavond vertrok de ploeg uit Cothen naar het verre Zuid Limburg om in Beek tegen de dames van BFC aan te treden. Dit deed Fortissimo in de wetenschap dat de thuiswedstrijd pas in de tweede helft over de streep werd getrokken. Het beloofde dus een heet avondje te worden in sporthal de Haamen in Beek.

BFC opent de score, maar Fortissimo haakt meteen aan en neemt brutaal een voorsprong. Helaas voor de ploeg uit Cothen kan het niet lang genieten van deze voorsprong, want 5 doelpunten op rij van de Beekse dames geven BFC een boost, en halverwege de wedstrijd staat het 8-4 in het voordeel van BFC.
Een time-out moet soelaas bieden, en dat doet het ook. Fortissimo kruipt langzaam maar zeker dichterbij en richting het einde van de eerste helft staan de ploegen weer op gelijke hoogte. De ploegen gaan rusten met een minimale voorsprong voor Fortissimo, ruststand 11-12.

De wedstrijd is nog lang niet gespeeld, en het is duidelijk dat ook de 2de helft een spannend schouwspel gaat worden. BFC is niet van plan de wedstrijd zomaar uit handen te geven en start furieus aan de 2de helft. Dat resulteert in een voorsprong van 2 doelpunten, maar Fortissimo toont veerkracht en komt via 5 doelpunten op rij op voorspong. Daarna hebben beide ploegen moeite om tot score te komen. De keepers en hun dekking staan als huizen en er lijkt geen doorkomen aan. BFC komt richting het einde van de wedstrijd nog wel gevaarlijk dichtbij, maar uiteindelijk neemt de ploeg uit Cothen toch de punten mee naar huis, al was het moeizaam. Einduitslag 19-20.

Ass. coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We hebben geknokt voor wat we waard waren, hebben laten zien veerkrachtig te zijn en hebben ons niet gek laten maken. Dat alles bij elkaar heeft ons de overwinning gebracht. Zo houden we aansluiting bij Kwiek en Volendam en doen we nog steeds mee.”

Scores: Anne de Wijk 1, Bo van Oostrom 1, Daimy van Dommelen 8, Demi van de Bildt 2, Jamy de Gier 2, Sophie Mocking 4, Vivianne Hofman 2

De eerstvolgende competitie wedstrijd is op aankomende zondag 20 januari a.s. tegen VIRTO/Quintus 2 en start om 14:00 uur in sporthal De Rijnsloot in Cothen.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024