De afgelopen 2 seizoen moest de ploeg uit Cothen altijd zijn meerdere erkennen in ZAP. Niet dat Fortissimo altijd kansloos is geweest, de wedstrijden worden meestal op het scherpst van de snede “uitgevochten”, alleen bleef ZAP telkens aan de goed kant van de score. Dat het een spannende wedstrijd zou worden was van te voren wel te voorspellen.

Met de volledige selectie vertrokken de Cothense richting Breezand. Na het fluitsignaal ontvouwde zich een boeiend duel. In het begin vielen de scores nog om en om, maar nadat de 4-4 werd gescoord, verzuimde de ploeg uit Cothen afstand te nemen.
ZAP kwam op een 2 doelpunten voorsprong en het was voor Fortissimo zaak de ploeg uit Breezand niet verder weg te laten lopen. Richting het einde van de eerste helft nam ZAP een maximale voorsprong van 3 doelpunten. Tijd voor Fortissimo om nog een keer aan te zetten. 3 doelpunten achter elkaar brachten de ploegen weer naast elkaar. Toch is het ZAP dat weer een 2 doelpunten voorsprong neemt. Gelukkig voor Fortissimo verzuimt ZAP door te drukken en gaan de ploegen met een 11-11 ruststand de kleedkamer in.

Hoe anders is dat in de tweede helft, Fortissimo start scherp en ziet een gaatje ontstaan van maximaal 4 doelpunten, maar net zoals vorige week tegen E&O ziet het die voorsprong ook snel weer verdwijnen, via 4 doelpunten op rij staan de ploegen halverwege de tweede helft weer gelijk 16-16.
Fortissimo zet nog een keer aan, en ondanks de tijdstraffen die de ploeg uit Cothen krijgt te incasseren, blijft het knokken voor de overwinning. 3 doelpunten op rij blijkt na afloop het beslissende gaatje te forceren. Zelfs met 4 man aan Cothense zijde zorgt er niet voor dat ZAP echt dichterbij kan komen. ZAP scoort nog in de allerlaatste seconde, maar de overwinning komt niet meer in gevaar. Einduitslag 21-23

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We hebben echt als team geknokt voor deze overwinning, en ondanks dat ZAP zichzelf in de underdog positie had gemanoeuvreerd blijft het gewoon een goede ploeg, waar wij het eigenlijk altijd lastig mee hebben. Deze overwinning komt dan ook zeer gelegen. Het was spannend, maar door hard te werken bleven we aan de goede kant van de score. Dat geeft vertrouwen naar de komende wedstrijden.”

Aankomende zondag speelt de ploeg uit Cothen thuis tegen nieuwkomer BFC uit Beek. De wedstrijd start om 14:00 uur in sporthal de Rijnsloot in Cothen

Scores: Celine Vermaak 2, Daimy van Dommelen 10, Jamy de Gier 4, Myrthe Mocking 5, Vivianne Hofman 2.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024