Op bezoek bij Voorwaarts in Twello gaat Fortissimo op zoek naar een top drie klassering en een periodetitel. De ploeg is bij elkaar gebleven en heeft 2 gerichte “aankopen” gedaan met het oog deze doelstelling kracht bij te zetten.

Op bezoek bij Voorwaarts in Twello moet daartoe de eerste stap worden gezet, helaas is het zo dat coaches Ruder en Jagt met een gehavende ploeg naar Twello zijn afgereisd. Sem Jansen heeft een liesblessure, Demi v.d. Bildt en nieuwkomer Bo van Oostrom zijn vanwegen werk en vakantie ook niet beschikbaar, daarnaast kampen een aantal meiden met kleine pijntjes. Dat maakt het voor het technische duo niet makkelijk om alles wat in de voorbereiding is getest en getraind toe te passen.

De wedstrijd gaat in het begin gelijk op, het is duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Toch is het Fortissimo dat brutaal een 2 doelpunten voorsprong neemt, via 5-4 en 7-6 lijkt het erop dat de ploeg uit Cothen het beste van het spel heeft. Niets is minder waar, in de laatste fase van eerste helft leiden de meiden van Fortissimo veel te veel balverlies en komt de scoringsmachine volledig tot stilstand. Voorwaarts ruikt zijn kans en gaat met een 13-11 voorsprong de rust in.

Dat verschil van 2 doelpunten blijft lang op het scorebord staan, maar na 10 minuten in de tweede helft lijkt Fortissimo orde op zaken te stellen. Via 3 doelpunten achter elkaar komt de ploeg uit Cothen weer op voorsprong. Deze tussensprint lijkt echter teveel kracht te hebben gekost, Voorwaarts zet nog een keer aan, en via 4 goals op rij hersteld het zich van deze tegenaanval. Fortissimo probeert het nog een keer maar dichterbij dan een doelpunt komt het niet meer. De ploeg uit Twello speelt de wedstrijd professioneel uit en wint met 23-20.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Voorwaarts is een ploeg die thuis lastig te verslaan is. Vorig seizoen heeft het thuis alleen van de latere kampioen DSVD verloren. We hadden ons vandaag kunnen belonen voor al het harde werk dat we de afgelopen weken hebben verricht, dat hebben we helaas niet gedaan. Die kleine foutjes die we maken worden hier genadeloos afgestraft, daar zullen we de komende tijd hard aan moeten werken. Volgende week hebben we dus wat recht te zetten tegen E&O.”

Scores: Anne de Wijk 1, Celine Vermaak 5, Daimy van Dommelen 4, Jamy de Gier 1, Maaike Janssen 7, Myrthe Mocking 2.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024