Het was aan de staf van DSVD te danken dat de wedstrijd van afgelopen zondag doorgang kon vinden. Ondanks de code oranje namen zij het besluit de verre reis vanuit Deurningen te ondernemen, en met succes. In de voorbereiding was al eens geoefend tegen DSVD en ook toen was de ploeg uit Deurningen te sterk. Als “excuus” kon toen nog worden aangevoerd dat er 2 zware trainingen en een wedstrijd tegen E&O in de benen zaten. Dat was zondag niet zo.

De start was ontegenzeggelijk voor DSVD, na 15 minuten stond er een stand van 2-10 op het bord en zag coach Ruder zich genoodzaakt een time out te nemen. Dat resulteerde in een kleine inhaalrace, de dekking stond iets beter, en kansen werden afgemaakt. Dat resulteerde in een ruststand van 12-17.

Met dit kleine verschil dacht de ploeg uit Cothen nog een kans te maken, niets was minder waar. DSVD drukte door en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Wat de ploeg uit Cothen ook ondernam, DSVD had overal een antwoord op. Einduitslag 25-38. De terugreis voor de dames uit Deurningen zou een lange worden, maar ze zijn veilig thuis gekomen.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Je hebt wel eens van de wedstrijden dat niets lukt, vandaag was zo’n dag. DSVD heeft een complete ploeg en was absoluut de betere vandaag, een stunt heeft er vanaf minuut 1 niet ingezeten. Uithuilen en de positieve punten maar weer oppakken naar de volgende wedstrijd”

Aankomende zondag speelt de ploeg uit Cothen de wedstrijd tegen Gemini, die wedstrijd start om 14:00 uur in sporthal de Rijnsloot in Cothen.

Scores: Celine Vermaak 2, Demi van de Bildt 4 (1 penalty), Jamy de Gier 4, Maaike Janssen 5, Daimy van Dommelen 9 (4 penalty), Fragette Jagt 1.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024