De strijd tegen Gemini stond voorafgaand aan de wedstrijd vooral in het teken van wanneer de wedstrijd zou plaats vinden. Als je internationals in je team hebt betekend een interlandweekend dat wedstrijden verplaatst dienen te worden. Helaas voor Krullaars is zij voorafgaand aan het toernooi geblesseerd geraakt en kon de wedstrijd toch op de originele datum en tijdstip plaats vinden.

De start van de wedstrijd is voor Fortissimo, via mooie combinaties en snel spel wordt er een voorsprong genomen van 3 doelpunten. Zoals zo vaak stokt daarna de doelpuntenmachine volledig, dat geeft Gemini de kans weer terug te komen in de wedstrijd en staat het 5-5 na 10 minuten spelen. Daarna zijn de ploegen aan elkaar gewaagd en vallen de scores om en om. Pas aan het einde van de eerste helft is de ploeg uit Cothen weer in staat een beetje afstand te nemen, en gaan de ploegen rusten met een stand van 11-14.

Het is Fortissimo dat de score opent in de 2de helft. Het verschil blijft tot aan de 10de minuut in de 2de helft gelijk opgaan waarbij het verschil maximaal 5 doelpunten is. Ook nu breekt er een periode aan waarbij de ploeg uit Cothen niet weet te scoren, en ziet het Gemini langzaam dichterbij komen. Verder dan 3 doelpunten laat Fortissimo het niet komen. Na een time-out van de ploeg uit Cothen hervind de ploeg zich weer en loopt het uit naar een verschil van 6 doelpunten. Daarmee komt de winst niet meer in gevaar en eindigt de wedstrijd met een overwinning voor Fortissimo van 21-27.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “De winst tegen Hellas heeft ons veel vertrouwen gegeven, en die lijn kunnen we vandaag tegen Gemini doortrekken. We zijn nu op eigen kracht veilig gespeeld en niet meer afhankelijk van de uitslagen van Hellas, dat is winst. We kunnen zo rustig naar het einde van de competitie werken. Ons doel blijft een plek in de middenmoot en we hebben nu Gemini en PSV weer in het vizier.”

Op zondag 26 maart wordt de laatste thuiswedstrijd gespeeld in sporthal de Rijnsloot tegen Bentelo, die wedstrijd begint om 14:00 uur.
Scores: Celine Vermaak 5, Sophie Mocking 4, Daimy van Dommelen 4, Demi van de Bildt 6, Shirley Sakkers 2, Marcella Appel 3, Kelly Hoogerwerf 1, Roos Steur 2.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024