Zondag stond de thuiswedstrijd tegen Gemini (z) op het programma. De ploeg uit Zoetermeer is vorig jaar gepromoveerd naar de eerste divisie en staat met 9 punten net onder de dames uit Cothen. Genoeg ingrediënten om er eens goed voor te gaan zitten.

In het begin van de wedstrijd gaan beide ploegen gelijk op, maar bij 4-4 gaat het fout bij de ploeg uit Cothen. Daar waar vorige week alle schutters het vizier op scherp hadden staan, is dat vandaag anders. Gemini gaat rustig door met scoren, helaas kan Fortissimo niet volgen.
7 minuten lang zijn de dames uit Cothen niet in staat het vijandige doel te vinden, met deze tussensprint staat Gemini voor met 9-4. Een time-out aan Cothense kant zorgt voor een kleine opleving en de achterstand slinkt tot 3 doelpunten, verder zou het echter niet komen.
Gemini zet nog een keer aan wat resulteert in een ruststand van 11-16.

In de rust zijn alle speerpunten nogmaals doorgenomen. De dekking wordt iets anders gezet en aanvallend worden alle verbeterpunten nog eens afgesproken. De start is echter voor Gemini, de ploeg uit Zoetermeer loopt uit naar een maximale voorsprong van 7 doelpunten, en wat de schutters van de ploeg uit Cothen ook proberen, de dekking en de keepster uit Zoetermeer zijn vaak een sta in de weg voor de doelpunten die de ploeg uit Cothen zo hard nodig hebben.
Uiteindelijk is Fortissimo niet in staat de achterstand goed te maken, waardoor er aan het einde van de wedstrijd een einduitslag van 22-29 op het bord staat.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Complimenten voor Gemini, met een jonge ploeg zo volwassen spelen is knap. We hebben een van onze mindere wedstrijden van het seizoen gespeeld. Volgende week moeten we uit een ander vaatje tappen voor een goed resultaat.”

Scores: Sophie Mocking 2, Daimy van Dommelen 10, Demi van de Bildt 1, Shirley Sakkers 2, Maaike Janssen 3, Jamy de Gier 2, Myrthe Mocking 1, Kelly Hoogerwerf 1.
Aankomende zaterdag 26 november staat de uitwedstrijd tegen Bentelo op het programma, de wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Pol in Bentelo, aanvang 19:30 uur. De ploegen staan glijk. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024