Als je naar de stand op de ranglijst kijkt zou het een gemakkelijke overwinning voor Fortissimo moeten worden in de thuiswedstrijd tegen Bevo. Maar Fortissimo heeft altijd moeite met Bevo. Ook weer in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie.

Het werd een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij Fortissimo wel bijna de hele wedstrijd een kleine voorsprong had. De rust ging in met een 13-11 voorsprong. Maar het was zeker nog geen gelopen wedstrijd. Fortissimo wisselde mooie aanvallen af met grote fouten in de verdediging. De hele eerste helft leek het er op dat de Cothense meiden afstand zouden gaan nemen van Bevo. Maar het gebeurde niet. Bevo wist steeds weer aan te klampen, door doelpunten te scoren die eigenlijk niet gescoord zouden mogen worden door efficienter te verdedigen.

In de eerste 5 minuten na rust scoorde Fortissimo 2x en sloegen daardoor een gat van 4 doelpunten. Het team en het publiek ging achterover zitten in de veronderstelling dat het lek boven was en Fortissimo eenvoudig zou doorpakken en kon laten zien dat ze niet voor niets veel hoger op de ranglijst staan. Maar niets  van dit al. Bevo ging aggressief 4-2 verdedigen en Fortissimo had geen antwoord. Bevo kwam gelijk in de 10e minuut van de 2e helft. Fortissimo liet veel steken vallen in de verdediging en verprutste menige opgelegde kans. Je zag de frustratie bij de Cothense handbalsters maar gelukkig keerde het tij in het laatste kwartier van de wedstrijd. Enkele wanhoopsschoten van topscoorsters Amy Oostveen troffen doel en Fortissimo liep uit en ook de verdediging stond beter. Bevo was niet meer bij machte, waarschijnlijk ook wel door hun zeer fanatieke 4-2 verdediging, om  nog langer Fortissimo het scoren te beletten. Eindstand 31-24.

In de reguliere competitie wacht Fortissimo nog 1 uitwedstrijd, op zondag 20 maart tegen Borhave. Borhave is inmiddels kampioen. Fortissimo staat 5e met wel een mooie plek in de nacompetitie op zak. De bus naar Borhave vertrek om 10.00 uur vanaf sporthal de Rijnsloot.

Doelpuntenmakers: Amy Oostveen 9, Dione Housheer 8, (waarvan 3 schitterende penals), Demi van de Bildt en Myrthe Mocking 4, Vivianne Hofman en Heddy van Woudenberg 3.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024