Dames 1 heeft zondag de uitwedstrijd tegen Velo uit Wateringen gespeeld. Velo stond met 3 punten onderaan in de eerste divisie. En Velo is ook inderdaad het zwakste team uit de eerste divisie. Fortissimo kon dan ook erg gemakkelijk scoren en na 5 minuten kon er al 3x worden gescoord uit een break. Gevolg van het zwakke spel van Velo. Maar juist door het zwakke spel van Velo ging Fortissimo erg individueel spelen,. Iedereen zocht naar zijn eigen kans en verzuimde om via mooi samenspel mooi handbal te laten zien.

Ook wel begrijpelijk natuurlijk. Maar het verloop van de wedstrijd liet zien dat iedereen toch een beetje het eigen spelletje aan het spelen was. Na 25 minuten stond er een stand van 11-20 op het scorebord, Dus zowel veel gescoord maar veel te veel tegendoelpunten. De aandacht te veel op de aanval. Velo wist zelfs in de laatste minuten van de eerste helft nog 3x te scoren, ruststand 14-21.
Velo_DS1

In de tweede helft ging het lange tijd gelijk op. Velo zag echter kansen door het zwakke verdedigen van Fortissimo en liep halverwege de tweede helft in tot 24-28. Dat leverde blijkbaar wat energie op en Fortissimo ging weer voortvarender aanvallen. Uiteindelijk werd er met 31-42 gewonnen.

Een ruime overwinning. Wel lekker veel gescoord. Velo krijgt gemiddeld 31 doelpunten tegen per wedstrijd. Maar Fortissimo heeft duidelijk te weinig aandacht gegeven aan de verdediging. Velo maakt gemiddeld 22 doelpunten en nu tegen Fortissimo 31. Dat is geen goed resultaat. Maar de punten zijn binnen.

Doelpuntenmakers: Amy Oostveen 9, Roos Steur 8, Myrthe Mocking 7, Dione Housheer 6, Vivianne Hofman 5, Ratna Mellema 3, Demi van de Bildt en Heddy van Woudenberg 2.

Komende zondag de laatste thuiswedstrijd voor de nacompetitie tegen Bevo, aanvang 14.00 uur in sporthal de Rijnsloot.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024