De wedstrijd van de dames tegen United Breda heeft zaterdagavond een gelijkspel opgeleverd, 22-22. De dames begonnen niet goed aan de wedstrijd. Er werd te traag gespeeld en veel kansen werden niet benut.

Na 8 minuten stond het pas 1-1. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft, bij een stand van 9-5 in het voordeel van Breda, werd een time-out genomen door trainer/coach Kees Boomhouwer om de speelsters bij de les te praten. Dat hielp wel. De ruststand was 11-9.

Er moest in de 2e helft beter en feller gespeeld worden en gelukkig gebeurde dit ook. Daardoor werd het een spannende wedstrijd, waarbij het vooral in het laatste kwartier alle kanten op kon. 12 minuten voor het einde van de wedstrijd was het 17-17 en stopte 2e keepster Yfetta Zekirija een penal. Fortissimo kwam op voorsprong 19-20. Maar United Breda liet het er niet bij zitten en met nog 30 seconden op de klok en een stand van 22-22 was Fortissimo in balbezit en kon de volle winst pakken.
Echter een grove overtreding op Wendy, die aanlegde voor een schot, gooide roet in het eten. Het leverde voor de speelster van United een directe rode kaart op, maar voor Fortissimo niet meer dan een vrije worp die niet kon worden verzilverd. Einduitslag 22-22.

Er had meer ingezeten als de Cothense dames ook de eerste helft zoveel strijd hadden geleverd als in het laatste kwartier van de wedstrijd. Het publiek van United had nogal moeite met de trommels en de toeters van het Cothense publiek en lieten dat merken. Het Cothense publiek ziet dat echter als een positieve ondersteuning.
Doelpuntenmakers: Wendy Smits en Dione Housheer 6, Demi van de Bildt 4, Vivianne Hofman, Amy Oostveen en Roos Steur 2.

Komende dinsdag staat de inhaalwedstrijd tegen Aalsmeer op het programma.
Aanvang 19.30 uur in sporthal de Rijnsloot.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024