De openingswedstrijd van de dames van Fortissimo heeft niet gebracht wat er van hen werd verwacht. De eerste wedstrijd van het seizoen was thuis tegen Quintus 2. Ook vorige seizoen is Quintus hoog geëindigd en zij halen vooral in de eerste helft van de competitie de punten binnen.

Het was een beladen wedstrijd. Zowel in het team van Quintus als in het team van Fortissimo staan 2 speelsters van Jong Jong Oranje, afgelopen zomer deelnemer aan het EK in Macedonië.
Bij Quintus speelt de Cothense Iva van der Linden. Zij vertrok 2 seizoenen geleden naar VOC Amsterdam en komt nu uit voor Quintus. Bij Fortissimo is Amy Oostveen een speelster van Jong Jong Oranje en de nieuwe aanwinst van Fortissimo, Dione Housheer, speelt ook in deze selectie.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op, hoewel Quintus steeds weer op voorsprong wist te komen en Fortissimo steeds weer keihard moest knokken om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Vooral Myrthe Mocking was in de eerste helft succesvol en wist meerdere keren vanaf de cirkel te scoren. Ook keepster Patty van Rossum had enkele mooie reddingen in de eerste helft. Op slag van rust, bij een stand van 16-17, en Fortissimo in de aanval, liet Fortissimo op een knullige manier da bal afpakken door Quintus, in plaats van 17-17 rust werd het 16-18. Een domme fout, maar helaas.

In de 2e helft ging het gelijk op tot ongeveer halverwege. Maar in het laatste kwartier ging het steeds minder met Fortissimo. Zeker 6 opgelegde kansen, vaak vrij voor de keeper, werden gemist. En in de tegenaanval wist Quintus er wel raad mee. Uiteindelijk verloor Fortissimo met 24-28. Fortissimo was zeker niet de mindere ploeg, maar slechts enkele speelsters haalden hun niveau. Jammer, maar Fortissimo heeft veel meer in hun mars dan wat ze tegen Quintus lieten zien.

Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Foreholte, een nieuweling in de eerste divisie. Foreholte verloor dit weekend hun eerste wedstrijd van Borhave met 26-22. Borhave was vorig seizoen een moeilijke tegenstander voor Fortissimo. Fortissimo zal beter moeten gaan presteren. Zij hebben veel meer in hun mars dan wat zij in de eerste wedstrijd hebben laten zien.

Doelpuntenmakers: Myrthe Mocking 6, Amy Oosteveen en Demi van de Bildt 5, Wendy Smits 4, Vivianne Hofman 2, Heddy van Woudenberg en Dione Housheer 1.

#

Comments are closed

HV Fortissimo Livestream
Speculaaspakket HV Fortissimo
Clublijn HV Fortissimo
Sponsoren HV Fortissimo
Sponsorkliks
Activiteiten 2023/2024